Autostoeltjes

Autostoeltjes zijn voor kinderen tot 12 jaar of 1.35 meter wettelijk verplicht. Dit geldt niet alleen voor Nederland maar voor alle EU landen. Welk autostoeltje het beste past bij je kindje is afhankelijk van aan aantal factoren namelijk het gewicht, de lengte van je kindje en bij de aanschaf van autostoeltjes wordt vaak ook naar leeftijd gekeken. Daarnaast wil je natuurlijk dat de kleine comfortabel en relaxed in de auto zit. Om je kindje zo veilig en prettig mogelijk te vervoeren zijn de stoeltjes daarom verdeeld in meedere groepen:

Groep 0+ : Deze groep is vanaf de geboorte tot 15 maanden (0-13kg)

Autostoelen (9-18kg)

Groep 2+3 : Deze groep is vanaf 3-12 jaar (15-36kg)

Groep 1+2+3 : Deze groep is vanaf 8 maanden tot 12 jaar (9-36kg)

Wanneer je bovenstaande groepen bekijkt zie je dat de gewichtsklassen elkaar overlappen. Dat komt doordat geen kind hetzelfde is en postuur en lengte meewegen bij het maken van je keuze. Let op! Lengte en gewicht zijn belangrijker dan leeftijd. Alle autostoeltjes voldoen uiteraard aan de laatste Europese veiligheidseisen. We leveren alle autostoelen direct uit voorraad dus snel in huis. Bel of mail ons gerust voor vrijblijvende tips bij de aanschaf van een autostoel, we denken graag met je mee.

Je koopt bij ons al een veilig autozitje voor je kindje vanaf slechts € 9,95 ! Bekijk ook onze ruime keuze aan ISOFIXautostoelen!

 

Omhoog